Istoric

Ideea originala pentru un aspirator fara sac s-a nascut in anii 1920. John W. Newcombe a inventat „separatorul” – un dispozitiv care a fost conceput pentru a separa praful si particulele de aer. Leslie H. Green a vazut un potential real in aceasta inventie si si-a unit fortele cu Newcombe pentru a dezvolta „Newcombe Bagless”.
In 1929, Green a format o noua corporatie numita Rexair, insemnand „Regele aerului”. In timp ce natiunea era in criza Marii Crize, Compania Rexair a inceput sa produca, sa perfectioneze si sa comercializeze „Rexair Cleaner”.

In 1936, T. Russ Hill s-a alaturat companiei Rexair. Inspirat de curatatorii de strada din Kentucky, Hill a venit cu ideea incorporarii apei in designul aparatului Rexair, pentru o aspirare a prafului si a murdariei mult mai eficienta. Aceasta inovatie a facut Rexair un produs unic și exclusiv. Compania Rexair a dezvoltat sloganul „Praful ud nu poate zbura!”
Pana la sfarsitul anilor 1930, aparatul Rexair a fost recunoscut ca fiind mai mult decat un aspirator. Abilitatea aparatului Rexair de a elimina particulele de praf din casa face mult mai usoara viata persoanelor alergice si cu probleme respiratorii, si in scurt timp, medicii l-au recunoscut ca fiind un produs avansat.

In timp ce America a intrat in al II-lea Razboi Mondial, Rexair a crescut considerabil. In 1941, Rexair a fuzionat cu Martin-Parry Corporation of Toledo, Ohio, oferind companiei capacitati de productie extinse.
În timpul razboiului, Rexair si Martin – Parry au sustinut razboiul, producand carcase de radar, lansatoare de rachete, piese si garnituri pentru nave.
Cand razboiul s-a terminat, Rexair s-a aflat in pozitia perfecta de salt economic. Compania a fost solid restabilita si curand a avut un rol important in gospodarie.

In 1948, vanzarile de „Rexair Cleaner” au inceput sa creasca. Asta s-a datorat in mare parte unui tanar vanzator din Owensboro, Kentucky,  J.V.Sanders – cunoscut ca și „Sandy”. El a vazut o demonstratie despre aparatul Rexair si a venit în Detroit, Michigan determinat sa devina „cel mai bun vanzator pe care l-a avut compania vreodata”.
El a devenit mai mult decat atat, ajutand Rexair sa creasca si sa se dezvolte. „Sandy” a profitat de oportunitatea pe care i-a oferit-o Rexair si in 1953 a devenit unul din cei 5 manageri regionali din noua linie pe care i-a avut organizatia nationala de vanzari.

Anul 1955 a adus imbunatatiri drastice aparatului „Rexair Cleaner”. Cu un design elegant, eficient si un motor de 2 ori mai puternic decat predecesorul sau, directorii companiei Rexair au decis sa il redenumească „Rainbow”.
Cresterea companiei Rexair a fost enorma si s-a datorat unui produs extraordinar, muncii si angajamentului dealerilor si managerilor regionali si viziunii conducerii companiei.

Numarul din Februarie 1959 al reviste Rexevents anunta stire : ” BIG DREAMS COME TRUE – Sanders si asociatii au devenit proprietarii Rexair”. Primul ordin al lui J.V.Sanders a fost „OFERIREA OPORTUNITĂȚII RAINBOW”.
Distribuitorii Rainbow acum au ocazia sa fie proprietari independenti de business, iar dealerii, managerii si distribuitorii isi pot atinge in mod direct obiectivele personale si de siguranta financiara.

In 1969, Rexair deschide noua locatie de productie din Cadillac, Michigan, pe o suprafata de 10,000 metri patrati. Ca rezultat al angajamentului Rexair pentru dezvoltare si imbunatatire continua, Rainbow a evoluat intr-un produs sofisticat, cu accesorii noi, cum ar fi Electrobatatorul si spalatorul de covoare.
Noul Rainbow D3 a fost lansat în 1980, reprezentand prima schimbare majoră de model din ultimii 20 de ani. Avand ca noutate motorul cu auto-racire, Rainbow D3 a fost aprobat pentru „curatenia umeda”.

Inca din 1947, Rexair avea reprezentante in Canada, Cuba si Mexic. Dar, incepand cu 1980 piata internationala a inceput cu adevarat. Rexair a dezvoltat o retea internationala de vanzari si distributie, iar Rainbow a fost modificat pentru a corespunde cerintelor specifice tarilor din toata lumea.

În 1986 Rexair a celebrat ” Aniversarea de Aur”, lansând noul model D4. Rezultatul a 5 ani de teste, noul Rainbow a fost considerat de J.V. Sandres  „CEL MAI BUN SISTEM DE CURĂȚENIE DE PE SUPRAFAȚA PĂMÂNTULUI”.

In 2001, Paul Vidovich si-a asumat responsabilitatea de a deveni Chairman, President și CEO al Rexair-ului. Paul si-a inceput cariera in vanzari directe în 1971 si in decursul anilor a devenit unul din cei mai de succes distribuitori independenti. Calitatile sale extraordinare de lider al Rexair si cunostintele in domeniu, au propulsat compania la un nivel exceptional atat in SUA cat si in piata internationala.

In 2019 Rexair a anuntat lansarea unui model complet nou – Rainbow SRX. Rezultatul a mai mult de 3 ani de cercetare intensiva, dezvoltare si testare, SRX ofera imbunatatiri semnificative ale performantei fata de modelele precedente, și de asemenea prezinta un avans considerabil fata de competitorii sai.
Cu peste 20 de imbunatatiri, inclusiv un motor complet nou, patentat, cu 4 viteze, cu performante crescute de curatare a aerului, cu un flux de aer cu 30% mai mare decat modelele precedente, SRX este CEL MAI AVANSAT SISTEM DE CURATENIE PRODUS VREODATA si continua sa fie SINGURUL SISTEM DE CURATENIE CERTIFICAT CA PURIFICATOR DE AER DE CATRE Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM).

Astazi, Compania Rexair LLC este tot mai puternica. In 2019, Paul Vidovich il numeste pe Momir Popovic ca President & CEO, al 5-lea CEO in istoria companiei. Ca inovator si lider de piata, Rexair furnizeaza un produs inegalabil, care este in mod constant in prima linie a inovatiei tehnice. In aceasta traditie, Rainbow SRX este fara nici un dubiu cea mai mare descoperire in sistemele premium de curatenie si va continua sa ocupe pozitia de lider pentru multi ani de acum incolo.

Alege aria de interes pentru ca dealerul sa poata pregati prezentarea functie de nevoile tale in curatenie.